The Mikko Kemppe Podcast

Ihmisoikeudet, Pelolla Hallinta, Ylen Kuvaukset - Henna Maria

May 8, 2021
ūüé§Vieraana rauhanaktivisti ja kansanparantaja Henna Maria. Henna Maria on opiskelut kansanparannusta Perussa Shipibo heimon kanssa viimeiset viisi (5) vuotta ja toiminut my√∂s esim. maailman suurimmassa ihmisoikeus j√§rjest√§ss√§: Amnestyss√§ .¬†
 
Viime vuonna kun tämä nykyinen maailmantilanne alkoi hän oli Perussa ja ihmetteli minkä takia yhdessä yössä kaduille tuli armeijan sotilaita konekiväärien kanssa. Nyt viimeisen vuoden hän on keskittynyt puolustamaan ihmisoikeuksia ja tutkimaan rikotaanko niitä nyt tällä hetkellä maailmassa?Ollaanko me menetetty meidän suhteellisuuden tajumme? Ja esim. Mitä tapahtui kun Espanjan poliisi pyrki pidättämään Henna Marian? 
 
Tämä jakso käsittelee siis vahvasti tätä nykyistä maailmantilannetta. 
 
Näin vastuuvapautuslausekkeena haluan tässä mainita ja todeta, että itse en siis tietenkään ole lääkäri enkä millään tavalla asiantuntija tämän jakson aiheissa. Ja niin kuin aina kaikki Kempen podcastin sisältö tarjotaan aina viihteeksi ja informaatioksi. Minä eikä Kempen podcast ota mitään vastuuta vieraiden tai podcastissä esitetyn tiedon paikkaansapitävyydestä. Niin kuin aina käännyt terveysasioissa aina oman lääkärisi tai virallisen tiedon puoleen ja jos päätät ottaa mitään informaatiota käyttöösi teet sen aina omalla vastuullasi. 
 
Jos haluat kuitenkin tulla keskustelemaan esim. N√§ist√§ tai mist√§ tahansa Kempen podcastin aiheista niin liity ihmeess√§ meid√§n hurjaa vauhtia kasvavaan Telegram ryhm√§√§n. Parissa viikossa ryhm√§ on kasvanut sadoilla uusilla j√§senill√§. Ryhm√§ on siis t√§ysin maksuton ns. Insider ryhm√§ ja l√§hentelee jo 1000 ryhm√§l√§isen rajaa. T√§m√§ ryhm√§ on siis perustettu juuri t√§t√§ podcasti√§ ja t√§m√§n podcastin kuuntelijoita varten. Jos Telegram ei ole tuttu niin voit ladata sen helposti √§lypuhelimellesi ja sen j√§lkeen my√∂s vaikka l√§pp√§rillesi tai koneellesi. Esim. T√§m√§ haastattelu tuli ryhm√§√§n suoraan my√∂s LIVEN√Ą ja tulevaisuudessa luultavasti Kempen podcastin telegram ryhm√§√§n tulee my√∂s LIVE l√§hetyksi√§ videon muodossa. Ryhm√§ l√∂ytyy siis Telegrammista helposti @kemppepodcast tai kirjoittamalla url osoitteeksi. t.me/kemppepodcast.¬†
 
Ja nyt itse jaksoon! Henna Maria! 
 
 
Iso kiitos kun olit mukana! Mitä olit mieltä jaksosta? Herättikö ajatuksia? Tykkää, kommentoi, ja jaa tottakai halutessasi näitä jaksoja ja tule keskustelmaan näistä aiheista myös Kempen podcastin Telegram ryhmän puolella- Ryhmä löytyy helposti @kemppepodcast tai kun kirjoitat url. Osoitteeksi t.me/kemppepodcast eli ilman mitään www. Tai .com t.me/kemppepodcast. 
 
Jos aiheet tämän nykyisen maailmantilanteen ympärillä kiinnostaa niin tulet luultavasti pitämään myös seuraavasta jaksosta jonka tein Kirsi Kautiaisen kanssa. Kirsi on siis terveystaloustieteiden tohtori ja entinen THL:n asiantuntija. Eli Kirsin kanssa kävimme läpi tätä maailmantilannetta heti jakson alkuun taloustieteiden perspektiivistä. Kävimme läpi esim. Mitä tarkoittaa laatupainotettu lisäelinvuosi? Tai QALY! Minkälaiset kustannukset on tullut ja tulee olemaan tämän hetkisillä rajoitustoimenpiteillä? Ja miksi Kirsi ei ymmärrä meidän poliitikkoja ja viranomaisia? 
 
Tämän lisäksi jos nämä aiheet kiinnostaa niin mielenkiintoisia perspektiivejä voisi tarjota jakso #34 Mikael Kivivuoren kanssa joka sai potkut Terveystalolta, Youtuben puolella jaksoa on katsottu jo yli 80,000 kertaa, Jakso #35 tutkija ja analyytikko Kalevi Korennon kanssa. Tätä jaksoa on Tokentubessa katsottu tähän mennessä jo yli 115,000 kertaa, ,tai esim. Jakso #31 Kansalaisaktivisti Ossi Tiihosen kanssa jossa puhuimme esim. THL:n ja Fimean omista tilastoista. 
 
Mutta eniten haluaisin kuulla juuri sinusta? Mitä mieltä sinä tästä kaikesta olet? Kempen podcast ryhmässä saat vapaasti esittää mielipiteesi niin puolesta kuin vastaan kaikista eri aiheista. Itseasiassa avoimeen kriittiseen dialogiin kannustetaan. Tähän mennessä ryhmässä ei ole ainakaan vielä sensuroitu yhtään postausta ja mielestäni keskustelu on ollut erittäin asiallista vaikka nämä aiheet varmasti nostaa tunteita puoleen ja toiseen. Toki nyt kun ryhmä on kasvanut jo niin paljon, niin itsekkään enää täysin ehdi seuraamaan kaikkea keskustelua, mutta jos ryhmä kiinnostaa niin tämä ryhmä on kaikille avoin ja löytyy Telegrammista @kemppepodcast tai kun kirjoitat url osoitteeksi t.me/kemppepodcast. 
 
Toki jos kuuntelet tätä esim. Apple podcast tai itunesin kautta ja haluat auttaa niin kirjoita ihmeessä joku hyvä suositus tästä podcastistä tai muista aina tykätä, kommentoida missä ikinä tätä kuuntelitkaan. Näitä jaksoja saa tottakai siis jakaa ja tägää mut ja Kempen podcasti toki myös Instassa mukaan @Kemppepodcast tai mun henk.kohtainen kanava @mikkokemppe. 
 
Ja toivottavasti olet kuulossa jällee nmyös  seuraavassa jaksossa! 
 
 
 
ūüď≤ Jakson linkit:
Kempen Podcast:
Telegram ryhmä: Https://t.me/kemppepodcast 
 
ūüď≤ Seuraa Henna Mariaa:¬†
 
 
ūüé§Jakson koko ohjelma:
0:00 - Intro 
0:30 - Mitä Kempen kumpissa on tällä kertaa? 
1:00 - Kuka on Henna Maria ja mistä innostus rauhanaktivismia kohtaan alkoi?
3:50 - Mitä Amnesty tekee ja ovatko he ihmisoikeuksien puolella? 
5:00 - Rikotaanko nyt ihmisoikeus julistuksia, kehollista koskemattomuutta ja lääketieteellistä vapautta? 
6:30 - Kenellä on oikeus sanoa, että sinä et saa elättää perhettäsi? 
9:00 - Uhrataanko me ihmisel√§mi√§ toisten ‚Äúv√§hemm√§n‚ÄĚ arvokkaiden ihmisel√§mien kustannuksella?¬†
12:30 - Ollaanko me toimittu parhaalla mahdollisella tavalla? 
13:00 - Henna Marian yksi näkökulma ratkaisuksi 
14:50 - Espanjassa nyt n. 4 miljoonaa työtöntä 
16:00 - Mikä vaikutus näillä toimilla on maailmanlaajuisesti? 
16:30 - Onko Suomessa ollut maailman paras hallitus ja ollaanko me oltu maailman huolellisempia?
20:20 - Miten Henna Maria vertaisi Perun ja Suomen toimia kun tämä tilanne alkoi? 
23:00 - ‚ÄúVaikka sinulle ei olisi oireita niin SIN√Ą voit TAPPAA ISO√ĄITISI.‚ÄĚ - Kuulutus Perussa.¬†
25:00 - Mistä kaikesta meidän hyvinvointi ja terveys koostuu kansanparantajan näkökulmasta?
31:00 - Onko ihmissuhteet osa terveyttä? Vaikuttaa tunteet meidän terveyteen? 
34:50 - Mitä Perulainen Shipibo heimon johtaja sanoisi tästä tilanteesta? 
37:00 - Ollaanko me menetetty meidän suhteellisuuden tajumme? 
40:30 - Missä menee hypokondrian tai vainoharhaisuuden ja järkevyyden raja? 
44:00 - Oletko valmis ottamaan terveydestäsi vastuun ja pyrkiä tekemään parempia valintoja?
51:00 - Tukahdetaanko me omia tunteita? Miten voit olla rehellisempi omille tunteillesi? 
53:00 - Harri Virolaisen jakso #32 - Vapaudu Tukahdetuista Tunteista
55:00 - Millä tavalla me diagnosoidaan meidän ongelma? 
57:30 - Mitä mieltä Henna Maria on nykyisistä ratkaisuehdoituksista tähän ongelmaan? 
58:00 - Tulemmeko toimimaan tällä samalla tavalla kaikissa vastaavissa tilanteissa myös tulevaisuudessa tällä Pandemian aikakaudella? 
1:02:00 - Jos tilanne olisi vieläkin paljon pahempi, olisiko tämä nykyinen malli silloin optimaalinen? 
1:03:20 - Onko jotkut median esittämistä videoista lavastettuja ja valhetta? 
1:06:30 - Henna Marian oma kohtainen kokemus juuri tapahtuneesta Ylen haastattelusta 
1:10:00 - Isossa Britaniassa jo yli 100,000 haittavaikutus ilmoitusta
1:13:00 - Millä tavalla Henna Maria valmistautui Ylen kuvauksiin?
1:15:00 - Tuleeko Yle ja Suomen kuvalehti leimaamaan Henna Mariaa?
1:22:30 - Mitä tapahtui kun Espanjan poliisi pyrki pidättämään Henna Marian? 
1:29:00 - Kempen Podcastin Telegram ryhm√§l√§isen Annen kysymys: ‚ÄúMihin t√§m√§ tulee viel√§ johtamaan?‚ÄĚ
1:34:20 -¬†Kempen Podcastin Telegram ryhm√§l√§isen Donarin kysymys: ‚ÄúMiten paljon ihmiset maailmalla viittaa, ett√§ t√§m√§n sairauden tekisi joku teknologia eik√§ itse viirus?‚ÄĚ
1:36:30 -¬†Kempen Podcastin Telegram ryhm√§l√§isen Donarin kysymys: ‚ÄúMiksi et puhunut sanasta ‚Äúrokoite‚ÄĚ vaan k√§ytit toista ilmaisua?‚Ä̬†
1:38:40 - Kuinka paljon ihmiset ovat valmiita uhraamaan ihmissuhteitaan tämän kaiken takia? 
1:42:00 - Hennan loppusanat ihmisoikeuksien puolesta

Podbean App

Play this podcast on Podbean App